Verhalen van deelnemers

Noah van der Vegt

Ontmoet Noah van der Vegt, onze eerste geregistreerde deelnemer uit Harderwijk. Noah is 16 jaar oud, zit in 5 VWO en woont in Harderwijk.

Waarom doe je mee aan de Outreach?
Mijn vader vroeg mij op een avond of ik mee wilde naar een bespreking over een of andere evangelisatieactie. Ik zei ja, zonder echt te weten wat het was. Toen ik daar kwam en hoorde over de Outreach werd ik gelijk enthousiast. Jezus heeft zich in mijn leven heel duidelijk laten zien en ik heb de laatste paar jaar zo’n grote liefde voor Hem gekregen, doordat Hij zoveel van mij heeft gehouden en nog steeds houdt. Omdat die liefde zo mooi en echt is wil ik graag dat andere mensen daar ook over horen en zelf gaan beseffen wat Hij voor ons heeft gedaan. De Outreach deelt dit verlangen en wilt dat uitdragen op een hele effectieve en bijzondere manier. Ik heb er alle vertrouwen in dat God hierdoorheen hele mooie dingen gaat doen zodat we écht impact kunnen hebben.
Daarom heb ik er erg veel zin in!

Wat is jou bemoediging voor anderen?
Denk is aan wat God in jouw leven heeft gedaan. Ben je daar niet super dankbaar voor? Wat is een betere manier om dat te uiten dan door te doen wat Hij zo graag wilt: dat alle mensen gaan horen over Hem, Zijn liefde en hoe Hij een relatie met ieder mens wilt! De Outreach is een hele mooie gelegenheid om die dankbaarheid te uiten. Voor alle angst die er kan zijn: perfecte Liefde drijft alle angst (en schaamte) uit, dus focus je gewoon op Hem en ga.

Eén laatste woord?
Heberzinin

Esther Schreurs

Dit is Esther. Esther heeft vorig jaar meegedaan aan de Outreach en wil graag met ons delen hoe ze het heeft ervaren. Dit jaar doet ze weer mee.

Waarom deed je mee aan de Outreach?
Ik was eerst niet van plan om te gaan, maar toen had ik toch het idee dat ik moest gaan. Ik hou van Jezus en de Outreach is een gave manier om dat in de praktijk te brengen en hierin te groeien.

Wat is jou verlangen voor de Outreach?
Heel veel mensen de liefde van Jezus te laten zien!

Wat was het hoogtepunt van de Outreach-week voor jou?
De momenten dat je uitstapt, maar vooral ook de momenten dat je bij elkaar bent. Ik weet nog dat we vorig jaar met een klein groepje in de avond gingen aanbidden in een van de kelders van onze slaapplek. Dat was wel echt een hoogtepunt.

Wat heb jij zelf uit de week gehaald?
Het moment dat je uitdeelt en weggeeft krijg je er zoveel voor terug! Het is als het ware dat je een put bent die op een gegeven moment overstroomt door Jezus. Als je dit dan aan andere mensen kan geven en ziet dat zij ook een stukje van Jezus liefde hebben, is dat zoveel meer waard dan het alleen voor jezelf te houden.

Kunnen we impact maken met de Outreach?
Ik geloof dat als we in vol geloof uitstappen dat er gave dingen gaan gebeuren! Dus zeker weten!

Elliot Leuverman

Elliot heeft vorig jaar voor het eerst meegedaan aan de Outreach. Hij is 16 jaar, woont in Elburg en doet havo.

Waarom doe je mee aan de Outreach?
Omdat in de Bijbel de opdracht wordt gegeven om het evangelie te delen aan je omgeving. De outreach is daarvoor een heel goed evenement. Maar het meest natuurlijk omdat het gewoon super gaaf is, dit is echt een week om de heilige geest te horen spreken en te groeien in geloof! Wees er maar zeker van ook om wonderbare dingen mee te maken in deze week.

Wat is jou bemoediging voor anderen?
Wil je leren uitstappen? Wil je groeien in je relatie met God? Wil je veel toffe mensen leren kennen? Ga dan vooral mee doen aan de Outreach, want dat gaat zeker gebeuren! Je gaat echt een goede tijd hebben in die week.

Eén laatste woord?
Neem een stap in geloof en ga een avontuur met God samen aan!

Laura van Engelen

Laura heeft in 2017 voor het eerst meegedaan aan de Outreach toen we voor het eerst verder dan alleen Nunspeet gingen.

Waarom deed je mee aan de Outreach?
Twee jaar geleden ging ik een bakje koffie drinken in het Outreach café en werd ik uitgenodigd voor de maaltijd ’s avonds. Ik dacht, waarom niet en ik ben gegaan. Er was een open en gastvrije sfeer. Na die positieve indruk van het eerste jaar dacht ik, misschien is het wel iets voor mij om mee te doen. Ik
ging ervoor bidden en de Outreach bleef in mijn gedachten terugkomen. Ik twijfelde wel om mij op te geven want ik kende verder niemand die mee deed, maar ik besloot: ik doe het gewoon! Daar heb ik geen spijt van gehad.

Wat is jou verlangen voor de Outreach?
In een tijd waarin mensen vooral op zichzelf gericht zijn, vind ik de Outreach een mooi signaal naar de Veluwe. Een week van hoop in een tijd, waarin zoveel onzeker is. Jezus is juist dan een vaste rots in de branding, die iedereen wel kan gebruiken. Soms zijn we te bescheiden om onszelf als een lichtend licht en een zoutend zout te zien, maar als je christen bent, ben je dat eigenlijk wel hé! Ik vergeet dat soms zelf. Met zo’n week sta je er weer bij stil.

Was was het hoogtepunt van de Outreach-week voor jou?
Het hoogtepunt was voor mij de huisbezoeken bij de mensen thuis. In teams van 2 gingen we op pad. We gingen ‘zakjes vol liefde’ rondbrengen (zakjes met hartjes snoepjes) aan mensen die een bemoediging konden gebruiken. Bijzonder dat mensen zich kwetsbaar en open op durven stellen en
hun verhaal willen delen. We zijn in een straat bij drie huizen geweest, die allemaal een ‘kruis’ te dragen hadden. Zo zit er denk ik achter elke voordeur in Nunspeet wel een verhaal. Jezus boodschap is een verhaal van samen delen, van ontmoeten en van omzien naar elkaar.

Wat heb jij zelf uit de week gehaald?
Met blijdschap kijk ik terug op afgelopen Outreach. Het ontmoeten en samenwerken met allerlei christenen uit allerlei kerken en omgeving is samenbindend. Je kan van elkaar leren, maar je mag ook van elkaar verschillen. Het ene onderdeel paste beter bij mij, dan het andere, maar je hebt de vrijheid daarin zelf te kiezen. Ik heb genoten van het samen zingen en muziek maken!! De Outreach heeft mij sterker heeft gemaakt in mijn geloofsleven. Als ik tegen anderen zeg: Jezus is bij jou, dan
zeg ik het eigenlijk ook tegen mezelf. Geloven doe je samen!! Zelf ben ik ook bemoedigd tijdens de Outreach door andere gelovigen. Dat is echt fijn. Positieve woorden spreken is zo belangrijk!

Kunnen we impact maken met de Outreach?
Met de Outreach denk ik dat we impact kunnen maken, maar ik denk niet dat het in het grote bijzondere dingen zit. Juist in kleine, eenvoudige bemoedigingen en ontmoetingen met mensen, ook de rest van het jaar ligt kracht. Als er meer mensen gemotiveerd zijn om ook helemaal voor Jezus te
gaan, ga je dat denk wel merken in de omgeving, dat we meer naar elkaar gaan omzien. Ik denk dat mensen vaak te hoge eisen stellen aan zichzelf om over Jezus te praten. Zelf heb ik dat soms ook wel. Ik ben bijvoorbeeld een flapuit, en dat kan soms anderen kwetsen. Dan denk ik: ‘en ik moet over Jezus gaan vertellen?’. Maar dat is juist wat de duivel wil, hij wil dat we onszelf naar
beneden halen en niet Gods genade zien, waardoor we niet meer uit durven stappen. Maar we hebben allemaal onze eigen zwakheden en eigenaardigheden. Laten we onszelf niet ontmoedigen!! Elke dag kunnen we weer opnieuw beginnen met een mini Outreach.

Breng ons samen, één in uw naam.
Ieder is welkom hier binnen te gaan.
Samen, één door de Geest;
verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

Tobias Polinder

Tobias is 16 jaar oud en komt uit Nunspeet.

Waarom heb je besloten om mee te doen aan de Outreach?
Ik doe mee aan de Outreach, omdat ik wil leven zoals Jezus dat van mij vraagt, zoals geschreven staat in het boek Handelingen.

Wat is jou verlangen voor de Outreach?
Mijn verlangen is om in eenheid Jezus te dienen.

Wat is jou bemoediging voor anderen?
Als je in de omgeving woont, geef je dan gewoon op. Zo wordt de eenheid tussen de leden van het lichaam van Christus sterker en het is gewoon heel gezellig

Matthias Polinder

Matthias is al sinds het eerste jaar (2016) betrokken bij de Outreach.

Waarom heb je besloten mee te doen aan de Outreach?
Omdat ik geloof dat Nunspeet een grote boost kan gebruiken van enthousiaste mensen om op te staan als de trotse kinderen van God. Er zijn hier zoveel mensen die graag meer willen uitstralen van Gods liefde en ik geloof/hoop dat de Outreach mensen gaat wakker schudden in Nunspeet.

Wat is jou bemoediging voor anderen?
God kan jou zo erg gebruiken! Ook door deze week heen, wees zijn licht en anderen zullen zich gaan afvragen wat jij hebt wat zij niet hebben!

Één laatste woord?
1 Korintiërs 15:58: Kortom, geliefde broeders en zusters, wees standvastig en onwankelbaar en zet a altijd volledig in voor het werk van de Heer, in het besef dat door de Heer uw inspanningen nooit tevergeefs zijn.

Hidde Joustra

Hidde is sinds het begin al betrokken bij de Outreach. Sinds 2018 is hij ook verantwoordelijk voor de PR & Communicatie, dit interview is uit 2016.

Waarom heb je besloten mee te doen met de Outreach?
Ik heb ook meegedaan aan de Outreach in Letland afgelopen jaar en heb daar gemerkt dat als wij bereid zijn, dat God geweldige dingen doet. In Letland hebben we echt mensen mogen raken en levens mogen veranderen. Ik doe nu mee aan de Outreach omdat het me ontzettend gaaf lijkt als dit ook in Nunspeet gaat gebeuren en dat ook hier levens mogen veranderen, en ik weet zeker dat als wij hier in Nunspeet bereid zijn en naar God luisteren er hele gave dingen gaan gebeuren!

Wat is jouw bemoediging voor anderen?
Denk aan alle blijdschap die God jou in je leven gegeven heeft en denk dan aan alle mensen die dat missen. Door mee te doen aan de Outreach deel jij die blijdschap die God jou steeds opnieuw geeft met anderen en wordt je zelf ook weer verblijdt door Hem. Het zal jou en anderen opbouwen!

Één laatste woord?
Ik ben er van overtuigd dat God deze week ontzettend gave dingen gaat doen en heb er zin in om te zien wat er gaat gebeuren en wat er uit volgt.

Ite Stoel

Ite heeft is sinds 2016 betrokken bij de Outreach, de allereerste editie heeft hij zich vol enthousiasme en betrokkenheid ingezet.

Waarom heb je besloten mee te doen met de Outreach?
Ik besef me steeds meer hoe belangrijk het is voor mij om God als middelpunt te hebben in mijn leven. Omdat ik mijn aandacht op God richt door de dag heen, is het verlangen steeds groter geworden om te laten zien dat ik in Hem geloof en dat hij ongelofelijk belangrijk voor mij is. Toen ik hoorde van de outreach, twijfelde ik dus ook geen moment om mee te doen, omdat ik wil delen wat ik geloof en voor wie ik leef!Wat is jouw bemoediging voor anderen?
Als je er bij na denkt hoeveel God voor jou betekent.. zou jij dan ook een week lang al je tijd en energie in willen zetten (die je anders gewoon aan van alles en nog wat zou besteden), zodat jij de liefde weer door kan geven die God jou schonk, waardoor jij de persoon werd die je nu bent? Als je daarop ja zou antwoorden, doe dan zeker mee met de outreach!Één laatste woord?
Ik geloof dat God supergave dingen gaat doen in Nunspeet! En wij mogen daar getuige van zijn tijdens de outreach in Nunspeet, maar ook in de dagen, maanden en jaren die volgen!

Maureen van Rumpt

Maureen heeft zich ingezet voor de Outreach in het eerste jaar.

Waarom doe je mee met de Outreach?
Ik had geen goede reden om niet te gaan. Tuurlijk bedenk je bij jezelf dat je niet zo’n zin heb in koude douches en half zachte luchtbedden. Maar dit stelt niks voor als je ziet wat je ervoor terug krijgt. Een toffe week met leuke mensen maar vooral een week van ontmoeting met God. Een outreach is voor mij alles van mijn dagelijkse leven even stop zetten, om zo tot de kern te komen van mijn leven, namelijk God. Ik zou willen dat iedereen zou zien hoe geweldig het is om in God te geloven, dit is ook de reden waarom ik mee doe aan outreach Nunspeet.

Wat is jouw bemoediging voor anderen?
Gewoon doen! Ik denk dat het belangrijk is om te blijven bedenken waarom je leeft en God alle eer daarvoor te geven. Een weekje vrijmaken voor God is een keuze die je moet maken, en ik denk zeker dat het goed/leerzaam/leuk is om dat te doen.

Één laatste woord?
‘Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting die hij gaat.’ -Spreuken 16:9

Jonathan Varwijk

Sinds jaar 1 zet Jonathan zich in voor de Outreach, vooral in gebed.

Waarom doe je mee met de Outreach?
Ik ben zo’n persoon die er eigenlijk geen tijd voor heeft, maar ik moest en zou hier gewoon onderdeel van zijn. Ik mag alles van dichtbij meemaken en geloof dat dit een begin is van veel meer. Het kost veel en we zijn best afhankelijk van God qua verwachting en uitkomst. Maar, niets is mooier om gezamenlijk uit de boot te stappen om Jezus te ontmoeten! (Ik ben zeker geïnspireerd door Kelly )

Wat is jouw bemoediging voor anderen?
Laat je hart spreken en laat de Heer tot je spreken in plaats van (wat ik ook zo vaak doe) je verstand, je middelen en je tijd.

Één laatste woord?
Misschien moet je vakantie iets korter (in mijn geval) of mis je andere leuke dingen, maar ik hoop dat je bovenal niet God wil missen. Jouw agenda of Gods agenda? Jij kiest!

Kelly van Assen

Kelly heeft zich in het eerst jaar, vol enthousiasme en passie, ingezet om mee te bouwen aan het Koninkrijk.

Waarom heb je besloten mee te doen met de Outreach?
Ik heb besloten om mee te doen, omdat ik geloof dat God grote dingen kan doen en dat wij die dingen in Zijn naam mogen doen. God is aan het werk in Nunspeet en Hij werkt door ons heen. Dat is natuurlijk prachtig, maar om dingen te zien veranderen moeten wij uit onze comfort zone komen en doen wat God van ons vraagt, mensen dienen en ze het goede nieuws brengen. De outreach lijkt me een geweldige week om Gods uitdaging aan te nemen en daadwerkelijk dingen te zien veranderen.Wat is jouw bemoediging voor anderen?
In Mattheüs 14 kun je een vet verhaal lezen over Petrus, die uit zijn boot stapt en op water loopt. Zo is het ook met ons. Wij kunnen hier zitten kijken naar hoe Jezus dingen deed, maar we kunnen ook doen wat Hij deed. Dus stap uit je boot, Join outreach Nunspeet en zie wat voor een vette dingen er dan zullen gebeuren!Één laatste woord?
Kom vooral en beleef een geweldige tijd met geweldige mensen en een geweldige God.

Joël Diepeveen

Joël heeft het eerste jaar heel veel voor de Outreach gedaan. Al die mooie posters en flyers waren door hem gemaakt.

Waarom heb je besloten mee te doen met de Outreach?
Ik verlang ernaar om te leven voor God, maar we kennen allemaal het gevoel dat we hier zo hard in falen! In een outreach is het zo vanzelfsprekend dat je tijd en aandacht helemaal op God gericht is. We leren God pas echt kennen door in Zijn aanwezigheid te zijn, dat is wat ik wil en wat ik zo hard nodig heb!

Wat is jouw bemoediging voor anderen?
God zal er zijn en waar Hij is worden levens veranderd, ook die van jou! Dat lijkt me genoeg om nu gelijk naar outreachnunspeet.nl te gaan en je aan te melden, toch?! Ik weet het, evangelisatie klinkt best spannend, maar het is bijzonder om mee te maken dat mensen Jezus leren kennen als degene die leven geeft!

Één laatste woord?
Ik kan niet wachten, laat maar komen die outreach!

Cecilia Rouvoet

Cecilia komt uit Chili en spreekt daarom Engels. Ze is al vanaf jaar 1 betrokken bij de Outreach.

Why did you decide to apply for the Outreach?
I applied because I see God wanting move in Nunspeet in a special way. He has been building up a wonderful community of believers in this village throughout the years, but I believe that God will touch this place and its people in a fresh way! Since the first time I visited Nunspeet, I sensed that God would spring forth new creative expressions of worship in this place that would overflow to other places and glorify Him! I also sensed that He is unifying and reforming the community of churches there. This place will surely become a Kingdom Community! So when I see what is happening now in Nunspeet, and I then see through the eyes of the Spirit what God will do; I definitely don’t want to miss it. I want to be part of the move of God in this village and serve with whatever is needed!

What is your encouragement for other people?
Well, I once received a very good advice: “Bless what God is doing – just as Jesus would only do what He would see His Father doing”. I would encourage people with that same advice: Bless what God is doing! Bless it by becoming a part of it, by partnering with Him, by becoming available to serve His purposes, just as Jesus did and will continue to do for eternity!

One final word?
COME and have fun with this AMAZING Nunspeet people! They will surely captivate your heart

Blijf op de hoogte!

vind ons op facebook