Wat doen wij met persoonsgegevens?

Privacybescherming

Vanaf dit jaar (2018) is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingegaan. Elke organisatie die in aanraking komt met persoonsgegevens is nu volgens de wet verplicht om zich aan deze wet te houden. Outreach Veluwe een onderdeel van de stichting Revive en daarom zijn ook wij verplicht om ons aan de AVG te houden.

Wat betekent dit voor u?

Dit betekend voor u dat u meer rechten heeft over hoe wij met uw persoonsgegevens om gaan. Dit betekent ook dat er strengere eisen zijn waar wij ons aan moeten houden bij het verzamelen van persoonsgegevens en dat wij transparant moeten zijn in wat wij doen met deze gegevens. Hieronder leest u precies wat uw rechten zijn en wat wij doen met de gegevens.

Wat zijn uw rechten?

U hebt recht om uw gegevens te ontvangen en in te zien. Ook heeft u recht om een correctie in te dienen of om uw gegevens te laten verwijderen. Mocht u een van deze dingen willen dan kunt u een mail sturen naar info@outreachveluwe.nl. U hebt ook het recht om klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Wij doen erg ons best om ons te houden aan de AVG, dus wij hopen dat dit niet nodig is. Mocht u onverhoopt toch een klacht hebben: zeg het ons en wij zullen er alles aan doen om er aan te werken!

Wat doen wij met de gegevens?

Wij behandelen uw gegevens met de grootste zorg. Mails gaan vanaf mei 2018 altijd met alle adressen in de BCC zodat niemand deze kan zien en de bestanden met gegevens worden niet naar derden verstrekt. We verzamelen alle gegevens met een reden: zodat het voor ons makkelijker wordt om de Outreach te organiseren en om uw veiligheid extra te waarborgen (denk aan allergieën en noodcontacten). Wij proberen geen gegevens te verzamelen die niet noodzakelijk zijn, mochten we deze wel willen verzamelen (bijvoorbeeld op het aanmeldingsformulier) dan zijn deze niet verplicht om in te vullen. De gegevens bewaren wij totdat we stoppen met het houden van Outreaches op de Veluwe. Dit doen we zodat we u kunnen mailen met updates omdat u uw betrokkenheid heeft geuit. Mocht u dit niet willen dan heeft u het recht op verwijdering van persoonsgegevens. Hiervoor kunt u mailen naar info@outreachveluwe.nl. Ook kunt u ons mailen wanneer u een probleem heeft met een van de verplichte velden om het aanmeldingsformulier, dan zullen we samen naar een oplossing zoeken.

Wij doen ons best om transparant te zijn. Naar ons idee staat alles wat wij doen met persoonsgegevens op deze webpagina weergeven, daarnaast hebben we ook een register van verwerkingsactiviteiten opgesteld. U kunt Register van verwerkingsactiviteiten het hier downloaden.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben, stuur dan een mail of vul het contactformulier in.

Blijf op de hoogte!

vind ons op facebook